foto: Merlijn Doomernik 

 foto: Bart Burghgraef 


 foto: Peter Wouters

Petra Stienen

Petra Stienen schrijft voor verschillende media, waaronder het NRC Handelsblad, de Volkskrant en Dagblad de Limburger. 

Fotografie Bart Burghgraef

Foto: Bart Burghgraef

Onderwerpen

Radio & TV

Petra Stienen is regelmatig te gast in actualiteitenprogramma's op radio & televisie. Petra Stienen was onder meer te gast in Pauw & Witteman, EenVandaag, Nieuwsuur, Buitenhof en Knevel en Van den Brink

Foto: Bart Burghgraef

Uitzending Nieuwsshow 15 september 2012

In de uitzending van Nieuwsshow op 15 september was Petra Stienen te gast om te praten over 'Het andere Arabische geluid'. Het geluid dat weerklinkt wanneer de tv-camera's wegdraaien en het  'gewone' leven doorgaat. Over de Arabische regio die zichzelf herontdekt.  

Omschrijving item:

Moslims staan op hun achterste benen. Van Jemen tot Amsterdam demonstreren ze bij Amerikaanse ambassades, consulaten en universiteiten tegen de film ‘Innocence of Muslims’ waarin wordt gesuggereerd dat de profeet Mohammed een perverse homoseksuele bastaard is. Gevolg: doden, gewonden en diplomaten die de boel proberen te sussen. Maar wanneer tv-camera’s wegdraaien van de Amerikaanse ambassades valt te zien dat het ‘gewone’ leven gewoon doorgaat. Dat de Arabische regio er een is die zichzelf herontdekt. Dat is: ‘Het Andere Arabische Geluid’ dat minder aandacht trekt in de media. Maar vandaag besteden we er aandacht aan met arabiste Petra Stienen, want Het andere Arabische geluid is de titel van haar nieuw te verschijnen boek.

Klik hier om de uitzending te luisteren. 

 

Archief

Raadpleeg het archief voor oudere artikelen en uitzendingen